SluitenZoeken sluiten

Woensdag Ongehacktdag - de wachtwoordmanager

29-03-2023

Veilige wachtwoorden, de eerste stap bij veilig inloggen

Iedere woensdag is het Ongehacktdag. Dit is een terugkerend moment om zelf in actie te komen. Het gaat om kleine, eenvoudige handelingen in je privé of werkomgeving die jouw online veiligheid vergroten. Oftewel: fix je online veiligheid en laat je niet hacken!

De komende maanden geven we je op Woensdag Ongehacktdag tips voor het gebruik van veilige wachtwoorden en de voordelen van een wachtwoordmanager.

Zo zijn jouw wachtwoorden veilig

  1. Lange wachtwoorden. Minimaal 12 tekens maar hoe langer hoe beter. Nog beter, gebruik een wachtwoordzin. Makkelijk te onthouden voor jou, door de lengte heel lastig te hacken.
  2. Unieke wachtwoorden. Gebruik voor ieder account en apparaat een ander wachtwoord.
  3. Houd je wachtwoorden voor jezelf. Deel niet zomaar je wachtwoord. Bedenk heel goed of je wel wilt dat degene met wie je deelt altijd toegang heeft tot jouw apparaten en accounts. Dus ook na bijvoorbeeld een ruzie of een verbroken relatie.
  4. Maak gebruik van een wachtwoordmanager. Een manager onthoudt niet alleen al je wachtwoorden, maar kan ook veilige wachtwoorden voor je maken. Door gebruik te maken van een wachtwoordmanager hoef je maar 1 wachtwoord zelf te onthouden.

Over de campagne

Op Woensdag Ongehacktdag wordt elke woensdag aandacht gegeven aan online veilig gedrag. Dit varieert van opvallende campagnevideo's, korte interviews met experts tot korte praktische tips. Eerder besteedde Woensdag Ongehacktdag al aandacht aan inloggen in twee stappen

De campagne is een initiatief van Alert Online en veiliginternetten.nl en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Meer over dit onderwerp