SluitenZoeken sluiten

Mijn bedrijf wordt online afgeperst

Van alle soorten criminaliteit is cyberafpersing een van de ergste vormen waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Deze vorm van criminaliteit, die steeds vaker lijkt voor te komen, gaat vaak gepaard met schaamte en angst voor de dader. Vaak is dit een bekende van het slachtoffer waardoor het een grote impact op het slachtoffer en de omgeving van de ondernemer heeft. Des te belangrijker dus om cyberafpersing zo snel mogelijk te melden om erger te voorkomen.

Oplossing:

 • print

  Bel de Vertrouwenslijn

  Je kunt de Vertrouwenslijn bellen om afpersing te melden of om advies te vragen over wat je het beste kunt doen bij afpersing. Wanneer afpersing vroegtijdig wordt gemeld is er een veel grotere kans op een succesvolle opsporing en vervolging.

  De Vertrouwenslijn bestaat uit een team van ervaren vertrouwenspersonen die luisteren naar jouw verhaal. Daarnaast is er een netwerk van deskundigen met wie het team je in contact kan brengen, die je advies geven en eventueel kunnen begeleiden bij het doen van aangifte.

  De Vertrouwenslijn bel je via 0800 2800 200

  Ga naar de website van de Vertrouwenslijn* voor meer informatie.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad