SluitenZoeken sluiten

Ik kan niet bij mijn zakelijke bestanden tenzij ik betaal

Heb je geen toegang meer tot je bedrijfscomputer en bestanden? En zie je op je scherm een melding dat je moet betalen om er weer bij te kunnen? Dan ben je waarschijnlijk slachtoffer van . Betaal dan in elk geval niet! Dat garandeert niet dat je weer toegang krijgt tot je computer en je bestanden . Bovendien beloon je daarmee de criminelen.

Oplossing:

 • print

  Ransomware verwijderen

  Start je computer op in 'veilige modus' en kijk of je de ransomware kunt verwijderen met hulp van de gratis proefversie van het programma HitmanPro van Sophos.

 • print

  Virusscan computer uitvoeren

  Om er zeker van te zijn dat je computer virusvrij is, is het slim om een virusscan uit te voeren. Zorg er altijd voor dat je de laatste versie van de virusscanner hebt gedownload zodat de nieuwste bedreigingen worden herkend.

 • print

  Fabrieksherstel computer uitvoeren

  Wil je de fabrieksinstellingen van je computer herstellen? De stappenplannen daarvoor vind je bij Microsoft* en Apple*.

 • print

  Een back-up van je bedrijfscomputer terugzetten

  Wil je een back-up van je computer terugzetten? De stappenplannen daarvoor vind je bij Microsoft* en Apple*.

 • print

  Tools Nomoreransom.org

  Op de website Nomoreransom.org vind je tools waardoor je weer toegang hebt tot de bestanden op je computer zonder de cybercriminelen te betalen. De website is een initiatief Europol, Team High Tech Crime van de politie, Kaspersky Lab en Intel Security. Ga dus snel naar Nomoreransom.org* om de tools te downloaden.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad