SluitenZoeken sluiten

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een chatbot op basis van (artificial intelligence, kunstmatige intelligentie). De chatbot kan binnen enkele seconden vragen beantwoorden en teksten schrijven over uiteenlopende onderwerpen. ChatGPT is ontwikkeld door OpenAI.

Antwoord:

 • print

  ChatGPT is een chatbot ontwikkeld door OpenAI

  ChatGPT haalt informatie uit heel veel verschillende online bronnen, denk aan websites, artikelen en boeken. Vervolgens legt het verbanden tussen die informatie en jouw vraag. Daarna formuleert de chatbot een antwoord waarvan het denkt dat deze het beste past. Dit noem je generatieve AI.

  Het tempo van ChatGPT is razendsnel. Nadat je je vraagt hebt gesteld, formuleert de chatbot binnen enkele seconden een antwoord. Bijzonder aan de antwoorden van ChatGPT is bovendien dat ze worden aangepast aan de input van de gebruiker. Denk aan de taal en toon van het bericht, maar ook aan de woorden die je kiest. Daardoor kan het lijken alsof je te maken hebt met een echt persoon in plaats van met technologie.

  Hoe gebruik je ChatGPT?

  Als je ChatGPT goed wil gebruiken, moet je vooral weten hoe je goede opdrachten kunt formuleren. Dit noem je prompts. En je moet iets over het onderwerp weten, want de uitkomst is niet 100 procent betrouwbaar. Je moet dus altijd controleren wat een AI-model voor je heeft gemaakt en dit eventueel aanpassen.