SluitenZoeken sluiten

WhatsApp-beveiliging blijkt blinde vlek voor appende senioren

09-10-2024

Whatsapp wordt veel gebruikt door senioren. Uit een onderzoek van SeniorWeb blijkt alleen dat 60% van de senioren die Whatsapp gebruikt niet weet dat de app beveiligd kan worden.

Senioren op Whatsapp

Het onderzoek van SeniorWeb vond plaats in augustus en september 2024, en er deden 750 senioren mee. Uit dit onderzoek blijkt dat 95% van de senioren regelmatig foto’s deelt via Whatsapp, en 75% van de senioren gebruikt Whatsapp zelfs dagelijks. De belangrijkste reden hiervoor is dat Whatsapp een gevoel van verbondenheid geeft door het gemakkelijke contact met naasten.

Tegelijkertijd is er reden tot zorg, aangezien het platform ook wordt gebruikt door criminelen die mensen oplichten en geld stelen. Whatsapp biedt daarom de mogelijkheid om persoonlijke gegevens te beveiligen. Senioren zijn hier helaas onvoldoende van op de hoogte.

SeniorWeb over Whatsapp

In de maand oktober besteed SeniorWeb extra aandacht aan veiligheid op Whatsapp. Op de website staat alle belangrijke informatie beschreven. Ook is er op 10 oktober een webinar, waar zich op dit moment al bijna 15.000 mensen voor hebben ingeschreven.

Op veiliginternetten.nl vind je meer informatie over Whatsapp, over Whatsappfraude of over het herstellen van je Whatsappprofiel als deze gehackt is.

SeniorWeb