SluitenZoeken sluiten

Wat is een beveiligingstest?

Als de website van je bedrijf niet goed is beveiligd, is deze gemakkelijk te hacken en loop je het risico dat iemand verkeerde informatie op je site plaatst of dat je slachtoffer wordt van een datalek. Met alle gevolgen van dien. Daarom is het van belang je website te testen.

Antwoord:

  • print

    De veiligheid van je website testen

    Bij een beveiligingstest test een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity je website op kwetsbaarheden. Bij zo'n test, ook wel een penetratietest of pentest genoemd, breekt de specialist in cybersecurity in de systemen in om inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van je website en wat het gevolg ervan kan zijn. Hierdoor weet je welke kwetsbaarheden je kunt oplossen en hoe je dit het beste kunt doen. 

    Lees ook eens het factsheet van het Nationaal Cyber Security Centrum: 'Help! Mijn website is beklad'.

    Voordat je een extern bedrijf inschakelt om deze testen uit te voeren, kan je op de website internet.nl van het platform van Internetstandaarden testen in inhoeverre de moderne internetstandaarden gelden voor jouw zakelijke website, de email en de verbinding. Ook als je zelf geen technische kennis hebt, kan je deze test uitvoeren en de uitslag van deze test kan overlegd worden met bijvoorbeelde hoster van je website zodat zij deze technische standaarden kunnen instellen.