SluitenZoeken sluiten

Waar kan ik op letten als ik veilig iets wil kopen bij een buitenlandse webwinkel?

Via internet kun je over de hele wereld winkelen. Vooral het aantal Chinese webwinkels is flink gestegen. Helaas ook het aantal nepwebwinkels, met name Chinese webshops.

Antwoord:

 • print

  Tips voor veilig winkelen bij een buitenlandse webwinkel

  https?
  Veelgebruikte online betaalmethoden zijn de creditcard, PayPal en iDEAL. Maar deze betaalmethoden kunnen je aangeboden terwijl je toch niet veilig winkelt. Let er daarom vooral goed op dat je op een betrouwbare website koopt. Kijk of het webadres begint met https in plaats van http. De letter 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig). Bij de meeste browsers zie je ook een hangslotje in de adresbalk of onderaan in het browserscherm. Dit zijn tekenen dat je via een beveiligde internetverbinding betaalt. Wees voorzichtig als je geen mogelijkheid geboden wordt om achteraf te betalen.

  Waar je nog meer op kunt letten:

  • Professioneel overkomen
   Ken je het bedrijf? Bevat de website contactinformatie, ziet de pagina er verzorgd uit? In welk land is het bedrijf gevestigd? Ben je het eens met het verzend- en retourbeleid? Een professionele uitstraling zegt niet alles, maar kan wel een aanwijzing zijn dat het gaat om een professioneel bedrijf.
  • Feedback
   Via vergelijkingssites, zoals www.vergelijk.nl*, www.kieskeurig.nl* of www.beslist.nl* kun je de feedback van andere klanten van de webwinkel lezen. Vind je veel positieve beoordelingen, dan is dit een indicatie dat de webwinkel veilig is.
  • Waarborg of keurmerk
   Een waarborg of keurmerk kan erop duiden dat het om een erkende, veilige webwinkel gaat. Controleer op de website van de uitgever van het keurmerk of deze het keurmerk ook daadwerkelijk aan die webwinkel heeft verstrekt.
  • Lees de voorwaarden goed
   Let op dat je alleen een vakje aanvinkt voor akkoord met de algemene voorwaarden, de privacyverklaring en het ontvangen van nieuwsbrieven als je deze daadwerkelijk gelezen en begrepen hebt.

  Lees ook op de website van ConsuWijzer de webwinkeltips* en informatie over keurmerken*.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad