SluitenZoeken sluiten

Hoe voorkom ik dat mijn persoonlijke gegevens zichtbaar zijn in een foto?

In een fotobestand worden veel persoonlijke gegevens opgeslagen. Deze data staan bekend als exif-gegevens (exchangeable image file format). Je camera-instellingen zoals belichtingstijd en diafragma worden bijvoorbeeld bijgehouden. Met deze informatie kun je nagaan waarom een foto onscherp of overbelicht is.

Mogelijk risicovolle informatie
Ook zie je aan de exif-gegevens het merk en model van de camera, naam van de eigenaar, datum en tijd van de opname en gps-gegevens. Met deze gps-gegevens kun je op een kaartje precies zien waar en wanneer op de wereld je foto gemaakt is. Deze informatie brengt echter ook risico’s met zich mee. Zo is het onbedoeld ook voor kwaadwillenden vaak duidelijk waar je je wel of juist niet bevindt en welke camera je gebruikt. Plaats je een foto op sociale media, dan kan een inbreker ook zonder verdere tekst van jou zien dat je nog wel even ver weg van huis bent of welke apparatuur je in huis hebt als je weer terug bent.

Direct doen (of laten):

Verwijder persoonlijke gegevens uit foto's

  • print

    Persoonlijke gegevens uit foto's verwijderen


    • Download hiervoor een app

      macOS Sierra heeft niet de mogelijkheid ingebouwd om persoonlijke gegevens uit foto’s te verwijderen. Om dit toch voor elkaar te krijgen, zijn verschillende apps in de App Store beschikbaar.