SluitenZoeken sluiten

Mag ik klanten of burgers volgen via wifi-tracking?

Nee, dit mag je niet zomaar doen. Je hebt allereerst een richting klanten of burgers. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is heel duidelijk over het gebruik van : 'Organisaties mogen deze persoonsgegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) alleen verwerken als zij daar een zogenoemde wettelijke grondslag voor hebben'. Volgens de AP kan de verwerking bijvoorbeeld zijn toegestaan als mensen er zelf voor hebben gegeven. Ook mag een organisatie wifi-tracking inzetten als dit noodzakelijk is voor de dienstverlening, zegt de AP. Dit geldt volgens de AP ook voor organisaties met een , zoals gemeenten, of als er een is: 'Die organisaties kunnen via wifi-tracking persoonsgegevens verwerken als dit noodzakelijk is om die taak uit te voeren'. Er mag overigens alleen in díe periodes en in díe gebieden waarin het echt nodig is, worden gemeten. Op andere momenten en plaatsen zou de meetapparatuur volgens de AP uit moeten staan.

Antwoord:

  • print

    Brief AP over wifi-tracking voor bedrijven en gemeenten

    De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een brief voor bedrijven en gemeenten op haar website staan waarin wordt ingegaan op de toepasselijkheid van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) op wifi-trackingtechnologie waarmee signalen van mobiele telefoons geregistreerd kunnen worden. Je kunt de brieven op de website van de AP lezen door op onderstaande links te klikken. Door op één van de links te klikken, wordt een nieuw tabblad in je browser geopend.

    *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad