SluitenZoeken sluiten

Ik wil mijn bedrijfscomputer beschermen tegen een botnet

Om je bedrijfscomputer zo goed als mogelijk te beschermen zodat deze niet onderdeel van een  is, of hierin wordt opgenomen, maak je je computer schoon.

Direct doen (of laten):

 • print

  Virusscan computer uitvoeren

  Om er zeker van te zijn dat je computer virusvrij is, is het slim om een virusscan uit te voeren. Zorg er altijd voor dat je de laatste versie van de virusscanner hebt gedownload zodat de nieuwste bedreigingen worden herkend.

 • print

  Het besturingssysteem van je bedrijfscomputer updaten


  • Klik op het Apple-teken linksboven in het beeldscherm van je Mac.

  • Klik op 'Over deze Mac'.

  • Klik op 'Software-update...'.

  • Er opent een pop-up scherm dat laat zien welke updates er beschikbaar zijn.

 • print

  Browser bedrijfscomputer updaten

  Net als voor het besturingssysteem van je computer, en zijn er ook updates voor de die je gebruikt. Updates die niet alleen nieuwe functionaliteiten bieden, maar ook de beveiliging verbeteren. Klik in onderstaand overzicht op de naam van de browser die je gebruikt om de laatste versie te installeren. Door op de link te klikken word je naar de website van de browser geleid.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

 • print

  Hulpprogramma bedrijfscomputer updaten

  Net als voor het besturingssysteem van je bedrijfscomputer, en zijn er ook updates voor de hulpprogramma's die je gebruikt. Updates die niet alleen nieuwe functionaliteiten bieden, maar ook de beveiliging verbeteren. Klik in onderstaand overzicht op de naam van het hulpprogramma dat je gebruikt om de laatste versie te installeren. Door op de link te klikken word je naar de website van het hulpprogramma geleid.

  TIP: vind je het lastig om zelf uit te zoeken welke hulpprogramma's je allemaal hebt? Via de website van onder andere Mozilla kun je een aantal plug-ins in één keer checken op updates. Dit heet een 'plug-in controle'. Ga naar de website van Mozilla voor een plug-in controle*.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

 • print

  Een back-up maken van je bedrijfscomputer


  • Sluit een externe harde schijf aan op je Mac.

  • Open 'Time Machine'.

  • Zet Time Machine aan.

  • Klik op 'Selecteer reservekopieschijf' en selecteer de harde schijf.

  • Klik op 'Gebruik schijf'.

  • Time Machine maakt nu automatisch een reservekopie van je Mac.

   Inclusief systeembestanden, programma's, accounts, voorkeuren, e-mailberichten, muziek, foto's, films en documenten.

 • print

  Gebruik een online scanner voor je bedrijf

  Je kunt een (gratis) online scanner gebruiken om je computer te scannen op schadelijke software. Let op: Een gratis scanner is géén waterdichte vervanging voor een betaalde virusscanner die je op je computer installeert. Gebruik een van onderstaande gratis online scanners om je computer direct te scannen op schadelijke software. Dit zijn de scanners van de twee aanbieders waar alle onderstaande internetproviders gebruik van maken voor hun veiligheidspakketten. Mocht je na het uitvoeren van de scan meer informatie willen over het beveiligen van je computer, of hiervoor een pakket willen afsluiten, klik dan hieronder op de naam van je provider voor meer hulp en advies. Soms valt het veiligheidspakket namelijk gewoon onder je abonnement, dus het loont de moeite om even te kijken bij je provider!

  Online scanners:

  Internetproviders:

  Op zoek naar meer scanners of veiligheidsproducten?
  Als je op zoek bent naar meer online scanners of veiligheidsproducten, kijk dan eens op de website Botfrei.de*. Hier vind je onder andere de EU-cleaner die algemeen beschikbaar is gesteld door de Duitse overheid. Hierdoor kan ook iedereen buiten Duitsland deze tool gratis gebruiken.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad