Safer Internet Day 2021

Samen voor een beter internet

Op dinsdag 9 februari 2021 vieren we de 18e editie van Safer Internet Day met acties die over de hele wereld plaatsvinden. Met het thema “Together for a better internet” roepen we op deze dag alle belanghebbenden op om samen te werken om van het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren.
Kijk ook op Safer Internet Centre Nederland

Safer Internet Day vieren we met de hele wereld

De Safer Internet Day-campagne vindt plaats over de hele wereld. Op de website van Safer Internet Day vind je meer informatie over de geplande acties van European Safer Internet Centres, wereldwijde Safer Internet Day-comités en een reeks supporters van de organisatie en de industrie. Op 9 februari komt het Nederlandse Safer Internet Centre naar buiten met onderzoeksresultaten over de invloed die de pandemie heeft gehad op de online wereld van kinderen en jongeren. Die dag is er ook een online ouderavond, hiervoor kan je je later inschrijven op de website van SIC Nederland Blijf de laatste updates van deze website in de gaten houden voor meer informatie over de activiteiten op 9 februari!

Meedoen aan de campagne?

Lees hier verder om meer te weten te komen over praktische manieren waarop u kunt deelnemen aan de campagne op internationaal niveau. Of je nu jongere bent, een ouder of verzorger, een leraar of een opvoeder, een beleidsmaker, of dat je een organisatie of branche vertegenwoordigt, iedereen kan een rol spelen bij het creëren en onderhouden van een betere online wereld. Sluit je op social media aan bij de campagne via: SaferInternetDay en SaferInternetDay2021 of SID2021.

InternetHelden

Help jongeren veilig en zelfverzekerd de online wereld te ontdekken! Ter gelegenheid van Safer Internet Day 2020 hebben Bureau Jeugd & Media, Safer Internet Centre en Google samen een lespakket opgesteld over online veiligheid en digital burgerschap: De InternetHelden.Dit lespakket leert jongeren de basisprincipes, verdeeld over vijf thema’s: verstandig delen, val niet voor vals, beveilig je geheimen, met aardig doen kom je verder, en blijf er niet mee zitten.Er is een toolkit beschikbaar voor het onderwijs, speciaal gemaakt voor docenten. Daarnaast is er ook een toolkit ontwikkeld voor het hele gezin, inclusief EHBO-kit voor online ongevallen en een kaartenset om thuis gesprekken op gang te brengen…

Kijk voor meer informatie, materialen en downloads op De InternetHelden

Tips en lesmateriaal

Het Safer Internet Centre Nederland is onderdeel van het Europese Better Internet For Kids programma en probeert samen met overheid, bedrijven en maatschappelijke instellingen materialen en activiteiten te ontwikkelen die jongeren en hun sociale omgeving, waaronder ouders, docenten en hulpverleners, handvatten te geven om zich te ontwikkelen tot digitaal vaardige burgers.

Safer Internet Day Nederland wordt georganiseerd door:

Het Safer Internet Centre wordt gevormd door: