Safer Internet Day 2024

Samen voor een beter internet

Op dinsdag 6 februari 2024 vieren we de 21e editie van Safer Internet Day met acties die over de hele wereld plaatsvinden. Met het thema “Together for a better internet” roepen we op deze dag alle belanghebbenden op om samen te werken om van het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren.


SluitenZoeken sluiten

Cyberjuf of -meester voor één dag

Quiz_illustratie_6_W1wcCZS.png

Zelf een keer voor de klas

Speciaal voor Safer Internet Day heeft Veiliginternetten een les gemaakt die je zelf kan geven in een klas op de basisschool (groep 7 en 8).

Quiz_illustratie_6_W1wcCZS.png

Instructie bij de les

In de instructie staan tips over hoe je je kan voorbereiden op de les.

Meisje-vraag-VI

Nodig de school uit

In dit document vind je een voorbeeldtekst voor een e-mail of bericht aan de school om te vragen of je een les mag geven op Safer Internet Day.

Tips en lesmateriaal

Online Masters

Online Masters is een gratis online lesprogramma over de digitale wereld voor de bovenbouw in het primair onderwijs en de onderbouw in het voortgezet onderwijs.

JoinHackShield

Hackshield

HackShield leert kinderen zich spelenderwijs wapenen tegen cybercriminaliteit. Via een spannend spel leren ze over de gevaren van internet en ontwikkelen ze skills waarmee ze deze gevaren tegen kunnen gaan.

Mediamasters-logo

MediaMasters

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. 

Logo de Internethelden.jpg

De InternetHelden

De InternetHelden is een lespakket over online veiligheid en digitaal burgerschap, bedoeld voor tieners (onderbouw vo).

logo mediajungle

Mediajungle

Mediajungle helpt scholen, leerkrachten en leerlingen op weg. Met onze interactieve serious games en tools leren leerlingen spelenderwijs meer over de kansen en risico's van de digitale wereld.

Logo Framed - Politie

Framed

Framed is een mobiele game die je klassikaal speelt. In deze meeslepende game verandert het normale schoolleven van tieners in een spannend verhaal over cybercrime waarin de jongere zelf de hoofdrol speelt. Framed is een initiatief van de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Meedoen aan de campagne?

Lees op de pagina van Safer Internet Day* verder om meer te weten te komen over praktische manieren waarop je kan deelnemen aan de campagne op internationaal niveau. Of je nu jongere bent, een ouder of verzorger, een leraar of een opvoeder, een beleidsmaker, of dat je een organisatie of branche vertegenwoordigt, iedereen kan een rol spelen bij het creëren en onderhouden van een betere online wereld.

Op social media kan je de campagne terugvinden via: #SaferInternetDay en #SID2024.

Safer Internet Centre Nederland

Het Safer Internet Centre Nederland is onderdeel van het Europese Better Internet For Kids programma en probeert samen met overheid, bedrijven en maatschappelijke instellingen materialen en activiteiten te ontwikkelen die jongeren en hun sociale omgeving, waaronder ouders, docenten en hulpverleners, handvatten te geven om zich te ontwikkelen tot digitaal vaardige burgers.

Safer Internet Day Nederland wordt georganiseerd door:

Het Safer Internet Centre wordt gevormd door: