Safer Internet Day 2022

Samen voor een beter internet

Op dinsdag 8 februari 2022 vieren we de 19e editie van Safer Internet Day met acties die over de hele wereld plaatsvinden. Met het thema “Together for a better internet” roepen we op deze dag alle belanghebbenden op om samen te werken om van het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren.
Kijk ook op de website Safer Internet Centre Nederland*
SluitenZoeken sluiten

Safer Internet Day vieren we met de hele wereld

De Safer Internet Day-campagne vindt plaats over de hele wereld. 

Op de website van Safer Internet Day* vind je meer informatie over de geplande acties van European Safer Internet Centres, wereldwijde Safer Internet Day-comités en een reeks supporters van de organisatie.

In de nieuwsbrief van Safer Internet Centre Nederland vind je alle activiteiten die onze Nederlandse partners organiseren op Safer Internet Day 2022.

Tips en lesmateriaal

Online Masters

Online Masters is een gratis online lesprogramma over de digitale wereld voor de bovenbouw in het primair onderwijs en de onderbouw in het voortgezet onderwijs.

JoinHackShield

Hackshield

HackShield leert kinderen zich spelenderwijs wapenen tegen cybercriminaliteit. Via een spannend spel leren ze over de gevaren van internet en ontwikkelen ze skills waarmee ze deze gevaren tegen kunnen gaan.

Mediamasters-logo

MediaMasters

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. 

Logo de Internethelden.jpg

De InternetHelden

De InternetHelden is een lespakket over online veiligheid en digitaal burgerschap, bedoeld voor tieners (onderbouw vo).

Meedoen aan de campagne?

Lees op de pagina van Safer Internet Day* verder om meer te weten te komen over praktische manieren waarop je kan deelnemen aan de campagne op internationaal niveau. Of je nu jongere bent, een ouder of verzorger, een leraar of een opvoeder, een beleidsmaker, of dat je een organisatie of branche vertegenwoordigt, iedereen kan een rol spelen bij het creëren en onderhouden van een betere online wereld.

Op social media kan je de campagne terugvinden via: #SaferInternetDay en #SaferInternetDay2022 of #SID2022.

Safer Internet Centre Nederland

Het Safer Internet Centre Nederland is onderdeel van het Europese Better Internet For Kids programma en probeert samen met overheid, bedrijven en maatschappelijke instellingen materialen en activiteiten te ontwikkelen die jongeren en hun sociale omgeving, waaronder ouders, docenten en hulpverleners, handvatten te geven om zich te ontwikkelen tot digitaal vaardige burgers.

Safer Internet Day Nederland wordt georganiseerd door:

Het Safer Internet Centre wordt gevormd door: