Safer Internet Day

Op 11 februari 2020 is het Safer Internet Day. Het thema van dit jaar is 'Together for a better internet'.

Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie en wordt gecoördineerd door Insafe: het Europese netwerk van Safer Internet Centres. In Nederland wordt het Safer Internet Centre gevormd door ECP, het Expertiseburau Online Kindermisbruik en Netwerk Mediawijsheid. Gezamenlijk vragen zij in Nederland aandacht voor Safer Internet Day op de zevende dinsdag van het jaar. Het doel van de campagne is om met zoveel mogelijk mensen stil te staan bij een veilige online omgeving voor kinderen.

Tips en lesmateriaal

Safer Internet Day 3
Digitaal burgerschap van kinderen

Op Safer Internet Day op 11 februari 2020 organiseren Bureau Jeugd & Media, Safer Internet Centre Nederland en Google een bijeenkomst over de online veiligheid van kinderen. De focus ligt op het veilig gebruik van online media door kinderen. Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende experts in gesprek gaan over initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van goede ‘digitale gewoonten’ onder jongeren en zal er nieuw onderzoek onder ouders worden gepresenteerd over de veiligheid van kinderen online.

Meer informatie? Bijeenkomst: online veiligheid en digitaal burgerschap van kinderen

Het Safer Internet Centre Nederland is onderdeel van het Europese Better Internet For Kids programma en probeert samen met overheid, bedrijven en maatschappelijke instellingen materialen en activiteiten te ontwikkelen die jongeren en hun sociale omgeving, waaronder ouders, docenten en hulpverleners, handvatten te geven om zich te ontwikkelen tot digitaal vaardige burgers.

Safer Internet Day Nederland wordt georganiseerd door:

Het Safer Internet Centre wordt gevormd door: